![]() |
Krep Jorjet Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER • 1/2 litre süt • 3 yemek kaşığı şeker • 1/2 çay kaşığı tuz • 5 tane yumurta • 50 gr. erimiş tereyağı • 1 paket vanilya • 2 su bardağı un İÇ MALZEME • Muz. kivi • Kızartmak için tereyağı • Pudra şekeri (üzerine serpmek için) ÇİKOLATA SOS • 1 Paket bitter çikolata • 2 yemek kaşığı kakao • 1 yemek kaşığı nişasta • 1 paket vanilya • 2 su bardağı su • 1 çorba kaşığı şeker KREP’İNYAPILIŞI 1. Tereyağı eritilip ılımaya bırakılır. 2. Un. süt ve yumurta pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpma teli ile çırpılıp. karıştırılır. 3. Yarım çay kaşığı tuz. vanilya. şeker ve eritilmiş tereyağı ilave edilip.çırpmaya devam edilir. (Boza kıvamında olmalı. belki biraz daha akıcı) 4. Tavaya eser miktarda tereyağı( yada sıvıyağ) konur. Tava kızdırılır. 5. Bir ya da bir buçuk kepçe kadar(Tavanızın büyüklüğüne göre) hamur tavaya dökülür. 6. Hamurun tavaya yayılmasını sağlamak için tava şöyle bir çevrilir. 7. Krep’in altı pembeleşince tavayı bırakacaktır. Tavayı salladığınızda krep yerinden oynarsa pişmeye başlamış demektir. Altı pişince ters yüz edilip diğer tarafı pişirilir. 8. İşlem tüm hamur bitene kadar tekrar edilir. 9. Diğer tarafta meyveler soyulup ince dilimlenir. 10. Kreplerin ortasına üst üste gelecek şekilde meyveler karışık olarak dizilir. 11. Rulo yapılır. Ortadan verevine kesilerek servis tabağına alınır. 12. Kalan meyvelerde servis tabağını ortasına konur ve üzerlerine pudra şekeri serpilir. ÇİKOLATA SOSUN YAPILIŞI 13. Su ve süt bir kaserol içine konur. nişasta. kakao.vanilya ve şeker eklenir ve kısık ateşte pişirilir. 14. Kaynamaya başlar başlamaz çikolata ilave edilerek eriyinceye kadar karıştırılır. Ve pişirmeye devam edilir. Biraz koyulaşınca ocaktan alınır. 15. Hafif ılıtılır ve hazırlanan kreplerin üzerine gezdirilir. Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.