Hamsi Dolması ( Trabzon ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Dolması ( Trabzon ) karabiber pulbiber kimyonHamsilerimizi kılçığını çıkararak ayıklayıp güzelce yıkayıp süzdürelim ![]() ![]() ![]() Sonra 1 limonunn suyunu sıkalım yarım çay bardağı zeytinyağı ile 4 diş sarımsağı da ezip içine katalım ve hamsilerimizi bu sosta 1 saat bekletelim![]() Maydanoz ve dereotunu çok ince bir şekilde kıyalım Resimlerde göreceksiniz zaten İçine yine 4 diş sarımsağıda ince ince kıyap tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve iç harcımızı hazır edelim![]() ![]() ![]() ![]() Sosta bekleyen hamsilerin yarısını yağlı kağıt serilen tepsiye iç tarafları üste gelecek şekilde dizelim Üzerine çay kaşığı yardımıyla hazırladığımız iç harçtan koyalım ve üzerini tekrar balıkla kapatalım ![]() 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ![]() ( ALINTI ) |
|
|
|