Kuru Baklava Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Baklava Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Kuru Baklava malzemeler *12 yaprak hazır baklava yufkası *1 su bardağı toz şeker *1 su bardağı tahin *2 yemek kaşığı tereyağı *1 su bardağı fındık yapılışı *küçük bir tavada tereyağı eritilir ve soğutulur 1 yufkanın üzerine fırça yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülür üzerine 2 yufka koyularak tekrar yağ sürülür![]() *3 yufka koyulur üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir![]() *yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır ![]() *kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ![]() *Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|