![]() |
Kuru Baklava Tarifi(Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kuru Baklava malzemeler *12 yaprak hazır baklava yufkası *1 su bardağı toz şeker *1 su bardağı tahin *2 yemek kaşığı tereyağı *1 su bardağı fındık yapılışı *küçük bir tavada tereyağı eritilir ve soğutulur.1. yufkanın üzerine fırça yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülür.üzerine 2. yufka koyularak tekrar yağ sürülür. *3. yufka koyulur üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir. *yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır. *kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. *Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.