Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus YapılışıAyvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı - Ayvalı Humus Nasıl Yapılır? Malzemeler : 300 gr Nohut 500 gr Tahin 4-5 Diş Sarımsak 1 Adet Ekmek Ayvası Yarım Limon Suyu 2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 2 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber Tuz Yemeğin Tarifi : Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın Blenderde veya çatalla iyice ezin![]() Tahin dövülmüş sarımsak tuz bir çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin![]() Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün Tuz pul biber bal 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın
|
|
|
|