![]() |
Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı
Ayvalı Humus Tarifi - Ayvalı Humus Yapılışı - Ayvalı Humus Nasıl Yapılır? Malzemeler : 300 gr Nohut 500 gr Tahin 4-5 Diş Sarımsak 1 Adet Ekmek Ayvası Yarım Limon Suyu 2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 2 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber Tuz Yemeğin Tarifi : Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin. Tahin. dövülmüş sarımsak. tuz. bir çorba kaşığı şeker. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin. Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz. pul biber. bal. 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.