![]() |
Evde Pişmaniye Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Pişmaniye YapımıEvde Pişmaniye Yapımı Ülkemizde yemek kültürünün önemli bir özelliği de yemeğin yapılışında aile fertlerinin bir araya gelerek ![]() ![]() Aileyi bir araya toplayan çiğ köfte ![]() ![]() ![]() ![]() Karaman’da Ev Pişmaniye Yapılışı Şeker ![]() ![]() ![]() ![]() Kavrulmuş una kaynamış şekerin yedirilmesi ilk bakışta kolay gibi görünse de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişmaniye’nin nasıl yapıldığına gelelim ![]() ![]() ![]() Tepsiye dökülen şeker ![]() ![]() Macun halini almış şeker daha sonra halka haline getirilir ![]() ![]() Eski zamanlarda ustanın şekeri demir bir çubuğa asarak uzata uzata yaptığı beyazlatma işini ![]() ![]() Halka haline getirilmiş ve hamur ile karıştırılmış şeker çekilerek açılmaya başlanır ![]() (un ve yağdan oluşan bir kazanda 7-8 saat pişen özel hamur pişmaniyenin çekileceği büyük tepsiye konur) ![]() Şeker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun zamanla şekeri tel tel ayırıp ![]() ![]() ![]() ![]() Çekilen pişmaniye’te tel tel haline getirildikten sonra tepsi üzerine bırakılarak soğuk kış gecesinde 10 dk gevretilmek üzere dışarı bırakılır ![]() Ve afiyetle yenir ![]() |
![]() |
![]() |
|