Çantada Tavuk Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çantada Tavuk Tarifi(Resimli Anlatım) yoksa yukarda bahsedilen baharatlardan kendi çeşninizi yapabilirsiniz[*]yarım çay kaşığı kırmızı biber[*]tuz[/list]Yaılışı:[*]milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 nolu resimdeki gibi kesin[*]hamuru 2 ve 3 nolu resimdeki gibi katlayıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin[*]sürenin sonunda milföy hamurları 4 nolu resimdeki gibi olacak sivri bir bıçak ucuyla hamurun orta bölümündeki kabuğun kenarlarını kesin şimdi küçük bir çantanız var üst parçayı şimdilik bir kenara koyun[*]hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın[*]sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun[*]mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin[*]ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin kavurmaya devam edin[*]kremayı ve mısırları ekleyin[*]krema yoğunlaşana kadar pişirin hamurlar fırından çıktığında sosta pişmiş olur[*]içi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin[*]bir tarafa ayırdığınız üst parçayı tavukların üzerine koyun[*]Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun ![]() Alıntı |
|
|
|