Milföylü Çanak Kebap Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Çanak Kebap TarifiMilföylü Çanak Kebap Tarifi Milföylü Çanak Kebap Tarifi Milföylü Çanak Kebap Tarifi yapılışı ![]() Malzemeler: - 1 kg kuşbaşı kuzu eti![]() - 15-20 adet arpacık soğan ![]() - 15 adet kiraz domates ![]() - 5 adet sivri biber ![]() - 5 diş sarmısak ![]() - Tuz karabiber kekik![]() - 6 adet milföy hamuru ![]() - 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin Yapılışı:Eti tencereye koyup kapağını kapatın Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin Yağı ilave edin Arpacık soğanları sarmısakları biraz kavurun Etleri ilave edip 5 dakika kavurun Domates ve sivribiberleri ekleyin Kekik tuz karabiber ilave edin Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın Milföy hamurlarını üzerine kapatıp fırına sürün Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın
|
|
|
|