ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Milföylü Çanak Kebap Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=570118)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:36 PM

Milföylü Çanak Kebap Tarifi
 


Milföylü Çanak Kebap Tarifi

Milföylü Çanak Kebap Tarifi
Milföylü Çanak Kebap Tarifi yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti.
- 15-20 adet arpacık soğan.
- 15 adet kiraz domates.
- 5 adet sivri biber.
- 5 diş sarmısak.
- Tuz. karabiber. kekik.
- 6 adet milföy hamuru.
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Yapılışı:Eti tencereye koyup. kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin. Yağı ilave edin. Arpacık soğanları. sarmısakları biraz kavurun. Etleri ilave edip. 5 dakika kavurun. Domates ve sivribiberleri ekleyin. Kekik. tuz. karabiber ilave edin. Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın. Milföy hamurlarını üzerine kapatıp. fırına sürün. Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.