|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| aziz, muhallebisi, sultan, tarifi, yapılışı |
Sultan Aziz Muhallebisi Tarifi - Sultan Aziz Muhallebisi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Aziz Muhallebisi Tarifi - Sultan Aziz Muhallebisi YapılışıSultan Aziz Muhallebisi Tarifi - Sultan Aziz Muhallebisi Yapılışı - Sultan Aziz Muhallebisi Nasıl Yapılır? Malzemeler: 7 su bardağı süt Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 kahve fincanı pirinç unu Çeyrek kahve fincanı daha pirinç unu Yarım kahve fincanı nişasta 1 su bardağı soguk su Bir tutam tuz 1 kahve fincanı hindistancevizi 1 su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm 1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup kabukları soyulmus)1 fincan rendelenmiş portakal kabuğu Süslemek için: Badem kuruüzüm hindistanceviziTARİFİ: Bademleri robottan geçirin Üzümü yıkayıp süzün Bir tencereye süt bir tutam tuz 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve tozşekeri koyup orta ateşte kaynatın Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak ekleyin Süt boza kıvamına gelince robottan geçmiş badem hindistancevizi ve 1 su bardağı kuruüzümü atın Karıştırarak muhallebiye yedirin ve ateşten alın Muhallebiyi kaselere pay edip soğutun Dilerseniz servis tabağına ters çevirerek servis yapin![]()
|
|
|
|