![]() |
Sultan Aziz Muhallebisi Tarifi - Sultan Aziz Muhallebisi Yapılışı
Sultan Aziz Muhallebisi Tarifi - Sultan Aziz Muhallebisi Yapılışı - Sultan Aziz Muhallebisi Nasıl Yapılır? Malzemeler: 7 su bardağı süt Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 kahve fincanı pirinç unu Çeyrek kahve fincanı daha pirinç unu Yarım kahve fincanı nişasta 1 su bardağı soguk su Bir tutam tuz 1 kahve fincanı hindistancevizi 1 su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm 1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup. kabukları soyulmus) 1 fincan rendelenmiş portakal kabuğu Süslemek için: Badem. kuruüzüm. hindistancevizi TARİFİ: Bademleri robottan geçirin. Üzümü yıkayıp süzün. Bir tencereye süt. bir tutam tuz. 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve tozşekeri koyup orta ateşte kaynatın. Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu. 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak ekleyin. Süt boza kıvamına gelince. robottan geçmiş badem. hindistancevizi ve 1 su bardağı kuruüzümü atın. Karıştırarak muhallebiye yedirin ve ateşten alın. Muhallebiyi kaselere pay edip. soğutun. Dilerseniz servis tabağına ters çevirerek. servis yapin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.