Pürüzyen Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pürüzyen Tarifi(Resimli Anlatım)![]() MALZEMELER 8 parça milföy humuru 2 su bardağı badem Yarım su bardağı toz şeker 1 yumurta 3 yemek kaşığı süt 1 paket vanilya 1 çimdik tuz Üzeri için:Toz şeker veya vanilya şekeri 2 yemek kaşığı süt HAZIRLANIŞI Bademler sıcak suda bir müddet bekletilir ve kabukları soyulur![]() Yağsız teflon tavada biraz kavrulur ve rondodan geçirilir![]() Karıştırma kabına badem unu yumurta toz şeker vanilya tuz süt ilave edilir ve karıştırılır![]() 1 adet milföy hamuru un serpilmiş zemine alınır ve üzerine tekrar un serpilir Merdane yardımı ile boyu uzatılır![]() En üst kısmına badem harcı konur ve 2 tur döndürülerek rulo yapılır ve bıçakla kesilir![]() Üst üste gelecek kısıma fırça yardımı ile su sürülür yapışması için![]() Uzun halde olan hamura ay şekli verilir![]() Tüm milföy hamuru bu şekilde bitirilir![]() Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir![]() Fırça ile üzerine biraz süt sürülür ve toz şeker veya vanilya şekeri serpilir![]() 180 derecede hafif renk alıncaya kadar pişirilir![]() Badem yerine fındık veya ceviz kullanabilirsiniz![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|