Kayseri Yağlaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri Yağlamasıİçindekiler: 500 gr yağlı kıyma 2 adet orta boy kuru soğan 1 tk biber salçası3 tane domates Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz kara biber kimyonHazır lavaş ekmek 12'li 500 gr yoğurt3 diş sarımsak Pul biber Hazırlanışı: Kıymayı sıvı yağla kavur küçük doğranmış soğanı ekle kavur salçayı ekle kavur küçük doğranmış domatesi ekle kavur ince doğranmış maydanozu ekle kısık ateşte 5 dk pişir Lavaşları tavada tek tek ısıt üzerine kıymalı harçtan yay Ekmekler bitene kadar işlemi yap üst üste diz Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırla Kıymalı lavaşları ortadan dörde böl kesilen kısmı hafifçe arala Açılan bölüme bol bol sarımsaklı yoğurttan dök pul biberle süsle Sıcak servis yap![]() Not: isteyen ekmeğini kendisi yapar Geniş ucundan üçgenler tutularak bol yoğurtlu yenir Afiyet olsun
|
|
|
|