ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayseri Yağlaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=570091)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:40 PM

Kayseri Yağlaması
 





İçindekiler:

500 gr yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 tk. biber salçası
3 tane domates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz .kara biber.kimyon

Hazır lavaş ekmek 12'li
500 gr.yoğurt
3 diş sarımsak
Pul biber

Hazırlanışı:

Kıymayı sıvı yağla kavur.küçük doğranmış soğanı ekle kavur.salçayı ekle kavur.küçük doğranmış domatesi ekle kavur.ince doğranmış maydanozu ekle kısık ateşte 5 dk. pişir.Lavaşları tavada tek tek ısıt üzerine kıymalı harçtan yay.Ekmekler bitene kadar işlemi yap.üst üste diz.Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırla.Kıymalı lavaşları ortadan dörde böl kesilen kısmı hafifçe arala.Açılan bölüme bol bol sarımsaklı yoğurttan dök.pul biberle süsle.Sıcak servis yap.

Not: isteyen ekmeğini kendisi yapar.Geniş ucundan üçgenler tutularak bol yoğurtlu yenir.Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.