Laz Baklavası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Laz Baklavası![]() MALZEMELER: Hamur için: 1çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz yeterince un Muhallebi için: 5 bardak süt 5 kaşık un 5 yumurta 1 kaşık şeker 125 gr katıyağceviz içi karabiber Muhallebinin hazırlanışı: Süt un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirelim Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp katı yağı ekleyelim ve soğumaya bırakalım Soğuyunca 5 yumurtayı içine kırıp iyice çırpalım ceviz içi ve karabiberi ekleyip karıştıralım![]() Şerbet için: 4 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: Öncelikle hamuru hamur malzemelerindeki bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz İyice yoğurduğumuz hamuru bezelere ayırıyoruz![]() Bezelere ayırdığımız hamurldan ince yufkalar açıyoruz ![]() Yufkayı şeritler halinde uzun uzun kesiyoruz Kestiğimiz şeritlerin içine hazırladığımız muhallebili karışımdan birer kaşık koyuyoruz ve muska şeklinde katlıyoruz Bütün hamurları bu şekilde katlayıp tepsiye diziyoruz![]() ![]() Pişirmeden önce erittiğimiz bol tereyağını üzerine döküyoruz ![]() ![]() Piştikten sonra tatlı ılıkken sıcak şerbeti tatlının üzerine dökelim Ttalımız servise hazırdır Afiyet olsun
|
|
|
|