![]() |
Laz Baklavası
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER: Hamur için: 1çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz yeterince un Muhallebi için: 5 bardak süt 5 kaşık un 5 yumurta 1 kaşık şeker 125 gr. katıyağ ceviz içi karabiber Muhallebinin hazırlanışı: Süt un ve şekeri sürekli karıştırarak pişirelim.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp katı yağı ekleyelim ve soğumaya bırakalım.Soğuyunca 5 yumurtayı içine kırıp iyice çırpalım.ceviz içi ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Şerbet için: 4 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: Öncelikle hamuru hamur malzemelerindeki bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz.İyice yoğurduğumuz hamuru bezelere ayırıyoruz http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bezelere ayırdığımız hamurldan ince yufkalar açıyoruz http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yufkayı şeritler halinde uzun uzun kesiyoruz.Kestiğimiz şeritlerin içine hazırladığımız muhallebili karışımdan birer kaşık koyuyoruz ve muska şeklinde katlıyoruz.Bütün hamurları bu şekilde katlayıp tepsiye diziyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Pişirmeden önce erittiğimiz bol tereyağını üzerine döküyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Piştikten sonra tatlı ılıkken sıcak şerbeti tatlının üzerine dökelim.Ttalımız servise hazırdır.Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.