Rus Ekmegi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rus Ekmegi soyulup doğranmış[*]2 tatlı kaşığı toz pakmaya[*]3 su bardağı normal ekmek unu[*]1 su bardağı kepekli un (yoksa hepsini normal un koyabilirsiniz)[*]1/2 cay kaşığı karaman kimyon tohumu havanda öğütülmüş (İngilizcesi caraway seed anason tohumuna benzer bir kokusu vardır isterseniz ondan deneyebilir ya da hiç koymayabilirsiniz )[*]1 buçuk tatlı kaşığı tuz[*]2 yemek kaşığı tereyağı[/list] Yapılışı:[*]Soyulup doğranmış patatesleri yumuşayana kadar haşlayın 3/4 su bardağı haşlama suyundan ayırın Patatesleri çatalla püre haline getirip ılınmaya bırakın Unları toz mayayı öğütülmüş karaman kimyon tohumunu ve tuzu bir kapta karıştırın İçine yağı ekleyip parmaklarınızla yedirin [*] Ayırdığınız ılıktan sıcakça haşlama suyunu ve patatesleri de ilave edip yumuşak bir hamur haline getirin Gerekirse daha fazla un ya da su ekleyin kıvamını ayarlayana kadar [*]8-10 dakika yoğurduktan sonra hafif yağlanmış geniş kapta 1 saat kadar kabarmaya bırakın [*]Havasını indirip biraz yoğurduktan sonra oval sekil verip hafif yağlamış tepsinize yerleştirin Üstüne biraz kepekli un serpiştirin Tekrar mayalanması için 30 dakika kadar bırakın [*]Keskin bir bıçakla 3-4 yerinden çaprazlama çizikler yapın [*]Önceden işitilmiş 400F (200C) dereceli fırında kabarıp iyice altı ve ustu kızarana kadar pişirin Ekmeğin altına vurduğunuzda tok bir ses gelirse içi pişmiş demektir [*]Pişince tepsiden alıp ılınmaya bırakın
|
|
|
|