![]() |
Rus Ekmegi
. soyulup doğranmış[*]2 tatlı kaşığı toz pakmaya[*]3 su bardağı normal ekmek unu[*]1 su bardağı kepekli un (yoksa hepsini normal un koyabilirsiniz)[*]1/2 cay kaşığı karaman kimyon tohumu. havanda öğütülmüş (İngilizcesi caraway seed. anason tohumuna benzer bir kokusu vardır. isterseniz ondan deneyebilir ya da hiç koymayabilirsiniz.)[*]1 buçuk tatlı kaşığı tuz[*]2 yemek kaşığı tereyağı[/list] Yapılışı:[*]Soyulup doğranmış patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. 3/4 su bardağı haşlama suyundan ayırın. Patatesleri çatalla püre haline getirip ılınmaya bırakın. Unları. toz mayayı. öğütülmüş karaman kimyon tohumunu ve tuzu bir kapta karıştırın. İçine yağı ekleyip parmaklarınızla yedirin.[*] Ayırdığınız ılıktan sıcakça haşlama suyunu ve patatesleri de ilave edip yumuşak bir hamur haline getirin. Gerekirse daha fazla un ya da su ekleyin kıvamını ayarlayana kadar.[*]8-10 dakika yoğurduktan sonra hafif yağlanmış geniş kapta 1 saat kadar kabarmaya bırakın.[*]Havasını indirip biraz yoğurduktan sonra oval sekil verip hafif yağlamış tepsinize yerleştirin. Üstüne biraz kepekli un serpiştirin. Tekrar mayalanması için 30 dakika kadar bırakın.[*]Keskin bir bıçakla 3-4 yerinden çaprazlama çizikler yapın.[*]Önceden işitilmiş 400F (200C) dereceli fırında kabarıp iyice altı ve ustu kızarana kadar pişirin. Ekmeğin altına vurduğunuzda tok bir ses gelirse içi pişmiş demektir.[*]Pişince tepsiden alıp ılınmaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.