![]() |
Mektup(Lu) Sıır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mektup(Lu) SıırAteşe versem kayaları taşları Yüreğimden utanır dağ yangınları Bir zorlu yangınım üstelik belalı Saklımdan vurgunum derin sevdalı Hep bir yaralı sesle başladım söze/ama Sensizim diye meramım hep yarım kaldı) Soluğu kırık bir şarkı var dilimde Hiçbir makama dahil etmiyor kendini Şimdi kalkıp Usturupsuz bir küfüre salarsam sözlerimi Sevdiğim yadırgama beni Çok uzaktan getirdim ben bu serüveni Al'ı mor kanı can direngenlikten Bir de derin sırlara değmiştim ki O günden beri yağmur kokularına hasretim Bu yüzden esmerdir gözlerimin feri Arada bir gülmelere yakışsam da Ağlayınca kül renklere damlarım Çünkü yalanlarına alışamadım kutlu yeminlerin Olgun yaralarda oluk oluk kanamaktan Cümle yanlışlarda suçlu olmaktan usandım Bıktım yani Bu esrik yaşamaların riyasından Umut gibi uzayan rüyalardan bıktım (Ey hüznüme el olan sevgili Bu vedanın öncesi yoktu belki Ama son mektup olsun bu Zaten bir türlü öğrenemedim ki Bu vicdan denen şey neyin nesi) İkimiz de biliyoruz artık Acılarımın miladı yok Yok bu yapmacık tesellilerin bir sonu da Ne kaldı ki bana o ayaz akşamlardan Yüreğime kadar sırılsıklam Hiç eskimeyen yalnızlığımdan başka Hani şimdi Birdenbire olan bir istek gibi Sesimdeki burukluğu duy desem sana Sil desem gönlümdeki dargınlığı Desem diyebilsem Ah bir yapabilsem bunu Olabilme şansı olsa yani Hiç bu bu kadar korkar mıydım kendimden Kederi bana benzeyen ayrılıklardan Geriye alıyorum bütün şikayetlerimi Şimdi gidip Üçüncü sınıf bir otel odasında ölürsem Sevdiğim kınama beni Ahmet Can Akyol |
![]() |
![]() |
|