![]() |
Haşhaşlı Lokum (Kütahya Yöresi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Lokum (Kütahya Yöresi)Malzemeler: Yarım su bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı yada mısırözü yağı 1 paket yaş maya 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Yarım su bardağısu 3 bardak un 3 çorba kaşığı haşhaş (ezilmiş) 2 çorba kaşığı tahin 1 yada 1 ![]() üzeri İçin arzu edilen miktarda susam Yapılışı: Süt veyağ ile mayayıeritelimsonra şeker,tuzve unu ekleyelim yoğururken suyu da ilave edelim yoğurduktan sonra mayalanması için yaklaşık 40-50dakika bekleyelim ![]() Haşhaşı,tahini ve cevizi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayalım ![]() Mayalananhamuru 5 eşit beze yapıp ilk bezeyi poğaça yapar gibiaçalım ve -iç malzemeden 1 çorba kaşığı kadar koyup elimizleher tarafına yayarak ve bezeyi de açarak biraz büyütelim ikinci bezeyi elimizle açıp ilk açtığımız bezenin üzerine koyup içine bir çorba kaşığı iç malzemeyi ilaveedipelimizle yayarakaçalım ![]() ![]() Rulo şeklindeki hamuru oklava yuvarlıyormuş gibi yuvarlayarak biraz daha inceltelim ![]() İki parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizelim ![]() üzerine bolca susam serpelim ![]() 5-10Dk ![]() ![]() Kaynak: http://asyacan07 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|