![]() |
Haşhaşlı Lokum (Kütahya Yöresi)
Malzemeler: Yarım su bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı yada mısırözü yağı 1 paket yaş maya 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Yarım su bardağısu 3 bardak un 3 çorba kaşığı haşhaş (ezilmiş) 2 çorba kaşığı tahin 1 yada 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz ben 2 bardak koydum üzeri İçin arzu edilen miktarda susam Yapılışı: Süt veyağ ile mayayıeritelimsonra şeker,tuzve unu ekleyelim yoğururken suyu da ilave edelim yoğurduktan sonra mayalanması için yaklaşık 40-50dakika bekleyelim. Haşhaşı,tahini ve cevizi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayalım. Mayalananhamuru 5 eşit beze yapıp ilk bezeyi poğaça yapar gibiaçalım ve -iç malzemeden 1 çorba kaşığı kadar koyup elimizleher tarafına yayarak ve bezeyi de açarak biraz büyütelim ikinci bezeyi elimizle açıp ilk açtığımız bezenin üzerine koyup içine bir çorba kaşığı iç malzemeyi ilaveedipelimizle yayarakaçalım. İkibezeyi birleştirmiş olduk diğer bezeleri de aynı şekilde açıp rulo yapalım. Rulo şeklindeki hamuru oklava yuvarlıyormuş gibi yuvarlayarak biraz daha inceltelim. İki parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizelim. üzerine bolca susam serpelim. 5-10Dk. buşekilde hamuru bekletip önceden ısınmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Kaynak: http://asyacan07.blogcu.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.