Asma Kesesinde Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Asma Kesesinde SarmaMalzemeler : Asma Yaprağı 4 Soğan 300 Gr Kıyma1 Su B PirinçDere Otu Maydanoz Taze Nane 1 Çorba K Domates Salçası3 Çorba K Domates SosSıvıyağ Tuz Karabiber Su * Sosu İçin: 1 Tatlı Söke Un1 Çorba K Domates SalçasıSıvıyağ Su Tuz Hazırlanışı Soğanları doğrayın Karıştırma kabına koyun Üzerine pirekşi tuzunu ve karabiberi ilave edip karıştırın![]() Maydanozu dereotunu ve naneyi doğrayın Yeşillikleri ve kıymayı da koyun ve karıştırın Son olarak da salçayı sosu ve yağını ilave edip yoğurun Asma yaprağının içine harcı koyun![]() Önce alt kısmı sonra üst kısmı kapatın Kenarlarını üçgen şeklinde kapatın Kese şekli verin Yaprakların saplarını koparmayın hazırladığınız sarmaları tencereye dizin![]() Sos malzemelerini ayrı bir tencerede karıştırın Sarma tenceresine ilave edin Üzerine kapak kapatarak pişmeye bırakın
|
|
|
|