![]() |
Asma Kesesinde Sarma
Malzemeler :
Asma Yaprağı 4 Soğan 300 Gr. Kıyma 1 Su B. Pirinç Dere Otu Maydanoz Taze Nane 1 Çorba K. Domates Salçası 3 Çorba K. Domates Sos Sıvıyağ Tuz Karabiber Su * Sosu İçin: 1 Tatlı . Söke Un 1 Çorba K. Domates Salçası Sıvıyağ Su Tuz Hazırlanışı Soğanları doğrayın. Karıştırma kabına koyun. Üzerine pirekşi tuzunu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Maydanozu dereotunu ve naneyi doğrayın. Yeşillikleri ve kıymayı da koyun ve karıştırın. Son olarak da salçayı sosu ve yağını ilave edip yoğurun.Asma yaprağının içine harcı koyun. Önce alt kısmı sonra üst kısmı kapatın. Kenarlarını üçgen şeklinde kapatın. Kese şekli verin. Yaprakların saplarını koparmayın. hazırladığınız sarmaları tencereye dizin. Sos malzemelerini ayrı bir tencerede karıştırın. Sarma tenceresine ilave edin. Üzerine kapak kapatarak pişmeye bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.