ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Asma Kesesinde Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=556046)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 01:54 AM

Asma Kesesinde Sarma
 
Malzemeler :


Asma Yaprağı
4 Soğan
300 Gr. Kıyma
1 Su B. Pirinç
Dere Otu
Maydanoz
Taze Nane
1 Çorba K. Domates Salçası
3 Çorba K. Domates Sos
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Su
* Sosu İçin:
1 Tatlı . Söke Un
1 Çorba K. Domates Salçası
Sıvıyağ
Su
Tuz



Hazırlanışı

Soğanları doğrayın. Karıştırma kabına koyun. Üzerine pirekşi tuzunu ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Maydanozu dereotunu ve naneyi doğrayın. Yeşillikleri ve kıymayı da koyun ve karıştırın. Son olarak da salçayı sosu ve yağını ilave edip yoğurun.Asma yaprağının içine harcı koyun.

Önce alt kısmı sonra üst kısmı kapatın. Kenarlarını üçgen şeklinde kapatın. Kese şekli verin. Yaprakların saplarını koparmayın. hazırladığınız sarmaları tencereye dizin.

Sos malzemelerini ayrı bir tencerede karıştırın. Sarma tenceresine ilave edin. Üzerine kapak kapatarak pişmeye bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.