Saçaklı Dolgu Poğaça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saçaklı Dolgu Poğaça TarifiMalzemeler 1 su bardağı süt yarım çay bardağı sıvıyağ 1 paket instant maya veya yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker aldığı kadar un (yaklaşık 2 5 su bardağı kadar)üzeri için; 1 yumurta sarısı iç harcı için: 100 gr beyaz peynir yarım paket labne peyniri süslemek için: rendelenmiş kaşar peyniri rendelenmiş sosis ince kıyılmış maydonoz Hazırlanışı - ılık süt,şeker,tuz,sıvıyağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir (elinize hamur yapışırsa,elinizi sıvığa batırıp yoğurun)![]() - yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir ![]() - kabaran hamur cevizden küçük bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır (yaklaşık 1 5 saat bekletin,böylece fırında pişerken 2 katı kabardığını göreceksiniz)![]() - kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir 175 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir![]() - pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir, içine hazırlanan peynirli harç sürülür ![]() - kapatılan bezenin ağız kısmınada hafif harçtan sürülür ve rendelenmiş kaşar,ince kıyılmış maydonoz veya rendelenmiş sosise batırılır ve servis tabağına alınır afiyet olsun
|
|
|
|