![]() |
Saçaklı Dolgu Poğaça Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı süt yarım çay bardağı sıvıyağ 1 paket instant maya veya yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı kadar) üzeri için; 1 yumurta sarısı iç harcı için: 100 gr beyaz peynir yarım paket labne peyniri süslemek için: rendelenmiş kaşar peyniri rendelenmiş sosis ince kıyılmış maydonoz Hazırlanışı - ılık süt,şeker,tuz,sıvıyağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.(elinize hamur yapışırsa,elinizi sıvığa batırıp yoğurun). - yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir. - kabaran hamur cevizden küçük bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır (yaklaşık 1.5 saat bekletin,böylece fırında pişerken 2 katı kabardığını göreceksiniz). - kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.175 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. - pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir, içine hazırlanan peynirli harç sürülür. - kapatılan bezenin ağız kısmınada hafif harçtan sürülür ve rendelenmiş kaşar,ince kıyılmış maydonoz veya rendelenmiş sosise batırılır ve servis tabağına alınır.afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.