Tarator Soslu Barbunya... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarator Soslu Barbunya...Malzemeler: 2 soğan yarım kg barbunya 2 domates 1 tatlı k tuzzeytinyağı(barbunya hiç suyu kalmayacak şekilde pişirilip üzerine sos konulacak) sosu için: 1 çay b ceviz2 dilim ekmek için 2 diş sarımsak 1 çorba k sirkekıvamını ayarlamak için süt ![]() süslemek için: 1 tutam maydanoz toz kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Soğanları piyazlık doğrayın ve tencereye ekleyin sıvıyağda kavurun Domatesi yemeklik doğrayın tencereye ilave edin,haşlanmış barbunyayı ekle ve 1 çay bardağı kadar sıcak suyu tencereye ekleyin![]() Sosu için ise cevizi parçalayıcıdan geçirin ve karıştırma kabına alın cevizin üzerine 2 dilim ekmeği,sarımsağı,sirkeyi ilave edip bir sos elde edin ![]() Tencerenizde pişen yemeğiniz servis tabağına alın üzerine hazırladığınız sosu ilave edip maydonoz ile süsleyip servis edin
|
|
|
|