![]() |
Tarator Soslu Barbunya...
Malzemeler:
2 soğan yarım kg barbunya 2 domates 1 tatlı k. tuz zeytinyağı(barbunya hiç suyu kalmayacak şekilde pişirilip üzerine sos konulacak) sosu için: 1 çay b. ceviz 2 dilim ekmek için 2 diş sarımsak 1 çorba k. sirke kıvamını ayarlamak için süt. süslemek için: 1 tutam maydanoz toz kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Soğanları piyazlık doğrayın ve tencereye ekleyin sıvıyağda kavurun.Domatesi yemeklik doğrayın tencereye ilave edin,haşlanmış barbunyayı ekle ve 1 çay bardağı kadar sıcak suyu tencereye ekleyin. Sosu için ise cevizi parçalayıcıdan geçirin ve karıştırma kabına alın cevizin üzerine 2 dilim ekmeği,sarımsağı,sirkeyi ilave edip bir sos elde edin. Tencerenizde pişen yemeğiniz servis tabağına alın üzerine hazırladığınız sosu ilave edip maydonoz ile süsleyip servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.