Sülbiye Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sülbiye KebabıSülbiye Kebabı MALZEMELER: 350 gr dana kuşbaşı 1 su bardağı haşlanmış nohut 50 gr margarin 10-15 adet arpacık soğan 8-10 diş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kimyon Tuz, karabiber Kaynar su YAPILIŞI: Bir tencerede yağı eritin Kuşbaşı etleri suyunu çekinceye kadar yağda kavurun 1 su bardağı kaynar su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Arpacık soğanlar ve sarımsakları doğramadan ete ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun Salça ve haşlanmış nohutu ekleyip karıştırın Tuzu ve baharatları, malzemelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin ve kısık ateşte 30 dk pişirin![]() Piştikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın ![]() AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ![]() ![]()
|
|
|
|