![]() |
Ölümü Tesadüf Yada Talihsizlik Sanma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölümü Tesadüf Yada Talihsizlik SanmaÖlüm tesadüfen değil, her olay gibi, Allah'ın dilemesiyle hayır ve hikmetle gerçekleşir ![]() ![]() ![]() ![]() Buna rağmen insanların çoğu ölümün, Allah'ın ona sebep olarak yarattığı olaylar zincirinin bir sonucu olduğunu sanırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey iman edenler, inkar edenler ile yeryüzünde gezip dolaşırken veya savaşta bulundukları sırada (ölen) kardeşleri için: "Yanımızda olsalardı, ölmezlerdi, öldürülmezlerdi" diyenler gibi olmayın ![]() ![]() ![]() ![]() Ölümü bir tesadüf sanmak büyük bir cahillik ve akılsızlıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa olayın çok önemli bir sırrı vardır; ölümün sebebi, ne bir kaza, ne bir hastalık, ne de başka bir şeydir ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ın izni olmaksızın hiçbir nefis için ölmek yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölümü Tesadüf Yada Talihsizlik SanmaBu durumda intihar eden kiside o zaman gunahkar olmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() bana bu konu biraz karisik geldi ![]() ayrica bu yazida ki''Çektikleri bu sıkıntı ve acı, gerçekte inançsızlıklarının azabından başka bir şey değildir''kismina kesinlikle katilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölümü Tesadüf Yada Talihsizlik Sanmastigmata Nickli Üyeden Alıntı Bu durumda intihar eden kiside o zaman gunahkar olmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() bana bu konu biraz karisik geldi ![]() ayrica bu yazida ki''Çektikleri bu sıkıntı ve acı, gerçekte inançsızlıklarının azabından başka bir şey değildir''kismina kesinlikle katilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sayın Stigmata ; Tanrı'nın bizim için bir çok planı vardır veya bu planı ruh yapar buna da tekamül diyoruz demiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ' eceliyle intihar etti ' lafı oldukça saçma ve anlamsız gelecektir ![]() ![]() ![]() ![]() --------------------- yazının orjinaline gelirsek ,,, Allah'ın izni olmaksızın hiçbir nefis için ölmek yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() İntihar etmek yasaktır ![]() ![]() ![]() ![]() güzel yazı eline sağlık Esoteric ![]() |
![]() |
![]() |
|