![]() |
Ben Atatürkçü Değilim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Atatürkçü DeğilimGazi gözlerini açti, dogruldu, çevresine bakti, birtakim adamlar toplanmis ![]() ![]() Sordu: -Ne yapiyorsunuz? -Her yil bugün yas tutuyoruz,eglence yerlerini kapatiyoruz,içkiyi yasak ediyoruz Atam ![]() ![]() -Iyi halt ediyorsunuz,baska ne yapiyorsunuz? -Senin kurdugun "CHP" yi kapattik Atam ![]() ![]() Gazi kaslarini çatti: -Neden? - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -peki baska ne yaptiniz? -Ögretim birligi devrimini yiktik Atam! ![]() ![]() ![]() ![]() -Madem ki böyle isler yapiyorsunuz,neden mezarimin basinda toplaniyorsunuz? -Seni seviyoruz Atam! ![]() ![]() -Susun maskaralar! ![]() ![]() -Senin vasiyetini yirtip,çöp kutusuna attik Atam ![]() ![]() -Yaaa! ![]() ![]() -Hukuk devleti ilkelerini,Medeni kanunu, miras hukukunu çignedik;özel vasiyetnameni degistirdik; Türk Dil ve Tarih Kurumlarinin özerkligini yok ettik;kisiliklerini sildik ![]() ![]() -Nasil oldu bu? -Oldu bir kere Atam ![]() ![]() -Sonra? -Laik Cumhuriyeti korumak çok zor Atam! ![]() ![]() ![]() ![]() -Yapabildiniz mi? -Direnis var, daha tam basari kazanamadik Atam ![]() ![]() -Sonra? -Atam! ![]() ![]() ![]() ![]() -Susun,saçmalamayin! ![]() ![]() -Seni sevenler çikarmis Atam ![]() ![]() -Hay sevmez olaymislar ![]() ![]() -Hayat zorlasti Atam! ![]() ![]() ![]() ![]() -O ne biçim laf öyle? -Biçimsiz bir laf Atam ![]() ![]() -peki, neden söylüyorsunuz? -Söyleyene degil,söyletene bak Atam!Amerika artik bizim herseyimiz Atam ![]() ![]() -Ben böyle mi ögretmistim? -Borçlandik Atam,36 milyar dolar dis borcumuz var Atam,ABD'ye teslim olduk Atam ![]() -Teslim mi oldunuz? -Halkevlerinin canina okuduk Atam, eski yaziyi canlandirmak istiyoruz ![]() ![]() Washington'un desteklemedigi, CIA'in tavsiye etmedigi adam tasfiye ediliyorAtam, Amerika'dan icazet almadan iktidar olunamiyor Atam ![]() ![]() -Söylediklerinizi kulaginiz duyuyormu? -Isler bildigin gibi degil Atam,biz Amerikasiz yasayamayiz Atam,"köseyi dönmek" için baska çare yok Atam ![]() ![]() -Ne demek köseyi dönmek? -Artik ülkede iki temel siyaset var Atam; birincisi "köseyi dönelim",ikincisi "dön baba dönelim, hacilara gidelim" Atam ![]() ![]() -peki, Cumhuriyeti emanet ettigim gençlik ne yapiyor? -Gençligi ezdik Atam! ![]() ![]() ![]() ![]() Gazi,kalabaliga mavi mavi bakti: -Siz kimsiniz yahu? -Biz Atatürkçüyüz Atam! ![]() ![]() Gazi: -Yaaa! ![]() ![]() ![]() ![]() İlhan SELÇUK |
![]() |
![]() |
|