![]() |
Ben Atatürkçü Değilim
Gazi gözlerini açti, dogruldu, çevresine bakti, birtakim adamlar toplanmis.. Sordu: -Ne yapiyorsunuz? -Her yil bugün yas tutuyoruz,eglence yerlerini kapatiyoruz,içkiyi yasak ediyoruz Atam.. -Iyi halt ediyorsunuz,baska ne yapiyorsunuz? -Senin kurdugun "CHP" yi kapattik Atam.. Gazi kaslarini çatti: -Neden? -..... -peki baska ne yaptiniz? -Ögretim birligi devrimini yiktik Atam!..Artik iki basli egitim yapiyoruz,imam liseleri açiyoruz. Imamlar öylesine çogaldiki hepsini önemli devlet görevlerine getiriyoruz. -Madem ki böyle isler yapiyorsunuz,neden mezarimin basinda toplaniyorsunuz? -Seni seviyoruz Atam!.. -Susun maskaralar!..Anlatin baska neler yaptiniz? -Senin vasiyetini yirtip,çöp kutusuna attik Atam.. -Yaaa!..Nasil yaptiniz o isi? -Hukuk devleti ilkelerini,Medeni kanunu, miras hukukunu çignedik;özel vasiyetnameni degistirdik; Türk Dil ve Tarih Kurumlarinin özerkligini yok ettik;kisiliklerini sildik.. -Nasil oldu bu? -Oldu bir kere Atam.. -Sonra? -Laik Cumhuriyeti korumak çok zor Atam!..Simdi Türk-Islam sentezini devletin resmi ideolojisi yapmaya çalisiyoruz.. -Yapabildiniz mi? -Direnis var, daha tam basari kazanamadik Atam.. -Sonra? -Atam!..Sen kalk,ben yatam.. -Susun,saçmalamayin!..Nereden çikti bu münasebetsiz laf? -Seni sevenler çikarmis Atam.. -Hay sevmez olaymislar.. -Hayat zorlasti Atam!..Artik sensiz yasiyoruz, ama Amerikasiz yasayamiyoruz.. -O ne biçim laf öyle? -Biçimsiz bir laf Atam.. -peki, neden söylüyorsunuz? -Söyleyene degil,söyletene bak Atam!Amerika artik bizim herseyimiz Atam.. -Ben böyle mi ögretmistim? -Borçlandik Atam,36 milyar dolar dis borcumuz var Atam,ABD'ye teslim olduk Atam. -Teslim mi oldunuz? -Halkevlerinin canina okuduk Atam, eski yaziyi canlandirmak istiyoruz.Atam,siyaset namazi kilip, seçim orucu tutarak iktidar olabiliyoruz Atam. Washington'un desteklemedigi, CIA'in tavsiye etmedigi adam tasfiye ediliyorAtam, Amerika'dan icazet almadan iktidar olunamiyor Atam.. -Söylediklerinizi kulaginiz duyuyormu? -Isler bildigin gibi degil Atam,biz Amerikasiz yasayamayiz Atam,"köseyi dönmek" için baska çare yok Atam.. -Ne demek köseyi dönmek? -Artik ülkede iki temel siyaset var Atam; birincisi "köseyi dönelim",ikincisi "dön baba dönelim, hacilara gidelim" Atam.. -peki, Cumhuriyeti emanet ettigim gençlik ne yapiyor? -Gençligi ezdik Atam!..Çeyrek yüzyildan beri baskaldiran gençleri öldürüyoruz, asiyoruz, iskenceden geçiriyoruz, ceza evlerine kapatiyoruz; geriye kalanlari da ya imam okullarina ya YÖK'e bagliyoruz,ama seni çok seviyoruz Atam,sen kalk,biz yatalim Atam.. Gazi,kalabaliga mavi mavi bakti: -Siz kimsiniz yahu? -Biz Atatürkçüyüz Atam!.. Gazi: -Yaaa!..dedi,öyleyse "Ben ATATÜRKÇÜ degilim!.." İlhan SELÇUK |