Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağlantılı, dilleri, dünya, japonlar, milletleriyle, milletti, olan, özgün

Japonlar Diğer Dünya Milletleriyle En Az Bağlantılı Ve Dilleri En Özgün Olan Milletti

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Japonlar Diğer Dünya Milletleriyle En Az Bağlantılı Ve Dilleri En Özgün Olan Milletti

Japonlar

Japonlar diğer dünya milletleriyle en az bağlantılı ve dilleri en özgün olan millettir

Soylarıyla ilgili dört ayrı teori vardır:

1-Japonlar MÖ 20000 yılından önce adaları istila etmiş olan Buzul Çağı insanlarının günümüzdeki uzantılarıdır

2-Japonlar MS 4 yüzyılda Kore üzerinden gelen ama Koreli olmayan Orta Asyalı,ata binen göçebelerin torunlarıdır

*Bu iki teori,Japonya'da en çok inanılan teoridirTürkleri sevmeleri belki de ikinci teori ile alakalıdır

3-Japonlar MÖ 400 yıllarında Koreden gelen göçmenlerin torunlarıdır

*Bu üçüncü teoriyi Japonlar asla kabul etmezlerBu teori batılı tarihçiler tarafından sıklıkla dile getirilirJaponya ile Koreliler arasında büyük bir husumet vardır

4-Japonlar,ilk üç teoride adı geçen toplulukların karışmasıyla oluşmuş bir kavimdir

Bu bilgileri Tüfek Mikrop ve Çelik kitabının son baskısına eklenen "Japonlar Kimdir?" bölümünden derledimYalnız kitaptaki "Japonların dillerinin çok özgün olduğu iddiası" dikkatimi çektiÇünkü TRT1'de izlediğim bir programda Japon bir profesör, Japoncanın Türkçe'ye çok benzediğini söylüyordu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com