ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   Japonlar Diğer Dünya Milletleriyle En Az Bağlantılı Ve Dilleri En Özgün Olan Milletti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=464266)

Prof. Dr. Sinsi 08-16-2012 01:06 AM

Japonlar Diğer Dünya Milletleriyle En Az Bağlantılı Ve Dilleri En Özgün Olan Milletti
 
Japonlar

Japonlar diğer dünya milletleriyle en az bağlantılı ve dilleri en özgün olan millettir.

Soylarıyla ilgili dört ayrı teori vardır:

1-Japonlar M.Ö 20.000 yılından önce adaları istila etmiş olan Buzul Çağı insanlarının günümüzdeki uzantılarıdır.

2-Japonlar M.S 4. yüzyılda Kore üzerinden gelen ama Koreli olmayan Orta Asyalı,ata binen göçebelerin torunlarıdır.

*Bu iki teori,Japonya'da en çok inanılan teoridir.Türkleri sevmeleri belki de ikinci teori ile alakalıdır.

3-Japonlar M.Ö 400 yıllarında Koreden gelen göçmenlerin torunlarıdır.

*Bu üçüncü teoriyi Japonlar asla kabul etmezler.Bu teori batılı tarihçiler tarafından sıklıkla dile getirilir.Japonya ile Koreliler arasında büyük bir husumet vardır.

4-Japonlar,ilk üç teoride adı geçen toplulukların karışmasıyla oluşmuş bir kavimdir.

Bu bilgileri Tüfek Mikrop ve Çelik kitabının son baskısına eklenen "Japonlar Kimdir?" bölümünden derledim.Yalnız kitaptaki "Japonların dillerinin çok özgün olduğu iddiası" dikkatimi çekti.Çünkü TRT1'de izlediğim bir programda Japon bir profesör, Japoncanın Türkçe'ye çok benzediğini söylüyordu.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.