Bumbar (Hatay) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bumbar (Hatay)Malzemeler : 3 tane koyun bağırsağı 2 bardak pirinç 1 baş soğan 1 bağ maydanoz göz kararı zeytinyağı tuz karabiber ![]() Yapılışı: 1 Bağırsakların içi iyice temizlenip yıkanır ve tersi çevrilir![]() 2 İnce ince kıyılan soğan ve maşdanoz, tuz, karabiber, biraz zeytinyağı ve pirinç kanştmlarak hazırlanın iç, kısık ateşte biraz pişirilir![]() 3 Bağırsağın bir ucu bağlanarak, hazırlanan içle doldurulur![]() 4 Doldurulan bağırsaklar tuz ve narekşisi ile ovulur ve tencereye konularak, üzerine eklenen su ile pişirilir![]() 5 Pişen bumbarlar, üç-dört parmak ekinde kesilerek servis edilir![]() Afiyet Olsun ![]() |
|
|
|