Bir Bakar Mısın Anne?? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Bakar Mısın Anne??Zaman ne kadar çabuk geçiyor değil mi anne ![]() daha dün dualar ezberletirdin![]() çizilmemiş beynime![]() şarkılar öğretir eğlenirdin![]() Hep Böyla kalacak sanıyor insan Hatırlıyorum o günleri hiç unutmadım ki! git gide büyüyüşümü seyrediyordun![]() ne kadarda gururlandırıcı değil mi?Ben senin kızındım ![]() ![]() seni ne çok severdim değil mi? Ve de ne çok severdin beni değilmi![]() ![]() "iyiki doğurmuşum seni" dediğin anlar kulağımdan hiç gitmiyor ![]() bak yaşım 20![]() tam 13sene geçti o lafı ağzından duyalı![]() ![]() unuturum sandın dimi? hayat bildiğin kalıplarla yürümüyor bak ben bunu öğrendim ![]() yontulmamış ruhuma, kristal kalemlerle tam 13 yıl önce kazıdın o lafını![]() ![]() iyi ki doğrmuşsun beni anne ![]() ![]() zaman geçiyor ![]() ve ben tutamıyorum elimde![]() sen gitgide yabancılaşıyorsun![]() bana en yakın oldugun saniye![]() ![]() "senii iyiki doğurmuşum" dediğin andı ![]() sonra ne oldu ne oldu da değiştik![]() ![]() aynaya bakıyorum anne ilkokul resimlerime![]() aile fotoğraflarımıza![]() herşey gayet normal![]() bir bibiibi dakika! aile fotoğraflarımız normal değil![]() ben nerdeyim anne![]() neden çok az fotoğrafım var sizinle![]() neden elimi hiç tutmamışsın anne?şimdi yirmi yaşındayım bak biliyorum bu soruların cevapları ![]() ![]() dedim ya git gide uzaklaşıyoruz diye ![]() git gide azalıyor sevgimiz![]() ![]() ergenliğimden sandın değil mi?bana olan nefretini her cümlende yüzüme savururken unuturum ya da ergenliğim anlayışla karşılarım dedin dimi ![]() ![]() sen niye anlamadın beni anne ben sadece annemi istiyorum dediğimde![]() asla annen olmak istememiştim dedin bana![]() ![]() küçüktüm ama unutmadım anne![]() tam 13 yıldır bana güzel laf söylemedin ![]() senden nefret mi ediyorum sen karar ver annem![]() ![]() karşında ağlamayaınca arsız diye azarlardın ![]() ![]() anneler gününde herkes ne alacağına karar verip eğlenirken ![]() gene azar işiticeğimden korkuyordum![]() boş masraf diye suratıma fırlatacağını bildiğim![]() o bilindik senaryoya geçmişteki yıllar gibi gene başrol oyuncusu olacağımı biliyordum anne![]() ![]() babama birşey demiycem,dedirtmezdin hatırlarmısın?tvde maç varken önünden geçtim diye yediğim tokatı bile haklı bulmuştun benim babam yok ki anne![]() 2günde geçirdiğimiz toplam 2saatte gördüğüm resim gibiydi babam![]() yanyana oturup![]() faklı yöne bakan yabancılardık biz anne![]() ![]() zaman geçti artık 20'yim anne ![]() ![]() gözlerimdeki ışık söndü ![]() ![]() bayılınca içim geçtiğinde,alışkanlık yapmışsın birşeyin yok derdin ![]() hastalık hastası ilan etmiştin beni![]() az kaldı anne gidiyorum ben![]() ![]() vedalaşmalarımız gibi olsun istemedim,beni azarlayıp evden dışarı çıkarmanı istemedim ![]() bu sefer "sana" yazıyorum anne![]() gene suç işliyorum![]() ben gittikten sonra arkamdan sövecek laf bul diye![]() yazıyorum anne![]() yazıyorum![]() bu sefer SANA! yazıyorum![]() ![]() bunu yakında okuyacaksın ![]() büyük ihtimal duygusuzluğun damaklarında olduğu anlardan birine gelecektir![]() ![]() 13yıldır hep denk geldiğim gibi![]() ![]() evden çıkıp oraya geleceksin,beni mermere çıplak koyup yıkıyorlar anne ![]() sonra çarşafa bürüyecekler bedenimi![]() beyazlarımı toprakla örtecekler anne üzerimi kirlletiler diye bana kızma olurmu![]() ![]() eller dolanıyor bedenime ![]() soğuk sular![]() etrafta tuhaf bir uğultu![]() ![]() evden geldiğini görüyorum anne ![]() gözlerim açık uyumuşum![]() ![]() anne bir bakarmısın? gözlerimin içine ![]() hep boş insandım ya![]() gözlerimin içi boşmu diye![]() 13yıldır cesaret edemedim anne![]() bir bakarmısın gözlerimin nihiline![]() ![]() sonsuz boşluğuna doğru ![]() hediyem olsunmu sana![]() "anneler günü" hediyem![]() o arada adın var anne tam 13yıl önceki gibi![]() şaşırma![]() hep oradaydın![]() e artık giyindim anne bak sırtta gidiyorum![]() elbisem kirlenicek![]() böceklerle oynaşıcak bedenim![]() mikrop kapar hasta olur muyum![]() nasılsa bakmıyacaksın bana![]() ![]() anne bir bakarmısın ![]() beyaz gerçektente yakışmışmı soğuk bedenime![]() ![]() buna ölüm mü diyolar anne? nereden bileceksin ki ![]() bak bunu senden önce![]() 13 yıl önce öğrendim![]() ![]() "anne ![]() ![]() " |
|
|
|