Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, revani, tarifi, yapılışı

Çilekli Revani Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Revani Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir



Çilekli Revani



revani tatlısı






Malzemeleri:

-3 adet yumurta
-3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt(katı yerinden)
-1 su bardağı sıvı yağ
-25-3 su bardağı un
-1 su bardağı irmik
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı koyulaştırılmış çilek suyu
-2 portakal kabuğu
-Kabartma tozu

Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker

Hazırlanışı:

1-Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpıyoruz Yoğurdu , Sıvı yağı,irmiği,portakal kabuğunu ilave edip karıştırıyoruz
2-Ayrı bir kapta unla kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ilave ediyoruz
3-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye (büyük yuvarlak borcam kullandım) çırpılan hamuru döküyoruz
4-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında Üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz
5-Bu arada Sekeri,suyu iyice kaynatıp şerbeti elde ediyoruz
6-Fırından çıkardığımız revaniyi biraz soğuyunca istediğimiz şekilde kesip, sıcak şerbeti üzerine döküyop şerbetin iyice çekmesini bekliyoruz(şerbet artacak gibi görünsede tam ayarında oluyor
7-çilek marmelatı,hindistan cevizi ile süsleyip soğuyunca sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.