Etimek Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etimek Tatlısı Tarifi![]() malzemeler: 10-12 tuzsuz etimek, 2 su bardağı toz şeker, 750 gr süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca), 2 paket krem şanti, 2 su bardağı su, hindistan cevizi etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün 750 gr sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin etimeklerin üzerine sürün 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün hindistan ceviziyle süsleyin![]() ![]()
|
|
|
|