Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı Tarifi YapılışıKaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı - Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı Tarifi Söke Un125 Gr Tereyağı1 Yumurta Aldığı Kadar Su 1 Çimdik Tuz Ara Katları İçin: 2 Çorba K Yumuşak MargarinKızartmak İçin: Sıvıyağ Şerbeti İçin: 3,5 Su B Şeker3,5 Su B Su1 Dilim Limon Hazırlanışı Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın Şerbet soğuk olarak katılacağı için önce şerbet yapılmalı ve soğutulmalı![]() Hamuru hazırlamak için; karıştırma kabına unu, tereyağını ve yumurtayı koyup yoğurun Tuzu, aldığı kadar suyu ve biraz yoğurdu ekleyip iyice yoğurun![]() Bezelere ayırıp her parçayı orta boyda açın Mümkünse 1 saat dolapta dinlenmeye bırakın Üstüste koyduğunuz hamuru unlayarak açın![]() Rulo şeklinde yuvarlayın ve küçük küçük kesin üzerlerine basarak ince yuvarlak hale getirin Kızartma yağında kızartın Üzerlerini yeşil fıstık ve kaymakla süsleyin
|
|
|
|