![]() |
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı - Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı Tarifi
. Söke Un 125 Gr. Tereyağı 1 Yumurta Aldığı Kadar Su 1 Çimdik Tuz Ara Katları İçin: 2 Çorba K. Yumuşak Margarin Kızartmak İçin: Sıvıyağ Şerbeti İçin: 3,5 Su B. Şeker 3,5 Su B. Su 1 Dilim Limon Hazırlanışı Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın. Şerbet soğuk olarak katılacağı için önce şerbet yapılmalı ve soğutulmalı. Hamuru hazırlamak için; karıştırma kabına unu, tereyağını ve yumurtayı koyup yoğurun. Tuzu, aldığı kadar suyu ve biraz yoğurdu ekleyip iyice yoğurun. Bezelere ayırıp her parçayı orta boyda açın. Mümkünse 1 saat dolapta dinlenmeye bırakın.Üstüste koyduğunuz hamuru unlayarak açın. Rulo şeklinde yuvarlayın ve küçük küçük kesin. üzerlerine basarak ince yuvarlak hale getirin. Kızartma yağında kızartın. Üzerlerini yeşil fıstık ve kaymakla süsleyin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.