|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baklava, nemse, tarifi, yapilisi |
![]() |
Nemse Baklava - Nemse Baklava Yapilisi - Nemse Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nemse Baklava - Nemse Baklava Yapilisi - Nemse Baklava TarifiMalzemeler 5 su bardağı un 1 paket margarin 2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 tanesinin sarısı üzerine, akı cevize) 2 çorba kaşığı limon suyu (1 kaşık hamura, 1 kaşık şuruba) 1 çorba kaşığı zeytinyağ 3 su bardağı şeker 2 su bardağı ceviz içi Limon kabuğu rendesi 1 tutam tuz Yapilisi Unun ortasını açıp 1 yumurta, 1 kaşık zeytin yağ, 1 kaşık limon suyu, tuz koyup karıştırın ![]() 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın ![]() Özleştirip yaş bez altında 15 dakika dinlendirin ![]() Hamuru bütün olarak 30 cm ![]() ![]() Ortasına paket margarini koyup bohça gibi kapatın ![]() Bolca unlayıp yalnız boyuna upuzun açın; iki ucunu ortaya getirip sonra tekrar kitap gibi kapatın ![]() Yaş bez altında ve serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir ![]() Hamuru yine yalnız boyuna açıp bir önceki gibi katlayın ve tekrar yaş bez altında, serin bir yerde dinlendirin ![]() İki defa daha aynı şekilde açıp katlayın ve dinlendirin ![]() Sonra enine ve boyuna olmak üzere 3- 4 mm ![]() ![]() ![]() Hazırlanan cevizli içi koyup hamuru üçgen katlayın ![]() Tepsiye dizip yumurta sarısı sürün ![]() Orta hararetli fırında pişirin ![]() Sıcakken soğuk şurup dökün ![]() Hamur Dinlenirken: Şerbet için : 3 bardak şeker ile 3 bardak suyu kaynatın ![]() Köpükleri alıp 1 çorba kaşığı limon suyu katın ![]() Orta kıvama gelince ateşten alın ![]() Harcı için : Çekilmiş ceviz, 2 çorba kaşığı şeker, limon kabuğu rendesi ve 1 yumurta akını karıştırın |
![]() |
![]() |
|