Balık Plaki Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Plaki Tarifi YapılışıBalık Plaki Tarifi Balık Plaki Yapılışı Balık Plaki MALZEMELER: -1 kg balık-Yarım su bardağı zeytinyağ -3 patates -2 havuç -2 soğan -1 kereviz -1 demet maydanoz -4- 5 diş sarımsak -1 kaşık salça -2 defne yaprağı -2 limon -Tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1- Balık temizlenip yıkanır Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir Tuz ve karabiber serpilir![]() 2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır Defne yaprağı konur![]() 3- Hepsi zeytinyağda kavrulur Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir![]() 4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır![]() 5- Limon dilimleri ile süslenir ![]() KISA BİLGİ: 1- Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olur ![]() 2- Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur
|
|
|
|