![]() |
Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri ResimliKebaplar Tike Kebabı MALZEME; 500 gr kebaplık et 100 gr kuyruk 3-4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kırmızıbiber,tuz,karabiber Tarifi : Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranırTerbiyelemek için tüm malzemeler et ile bir kapta ovulurBir gece bekletilirDaha sonra şişlere 4 et 1 kuyruk saplanarak orta harlı mangalda pişirilirSıcak olarak servis yapılır |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri Resimli |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri ResimliAltı Ezmeli Tike Kebabı MALZEME; 500 gr kebaplık et, 100 gr kuyruk, Terbiye için: 3 -4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası 2 yemek kaşığı zeytin yağı, Tuz ve karabiber, yeni bahar Sos için: 4 -5adet domates, 3-4 adet sivri yeşil biber TARİFİ ; Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için el ile yoğrulurEt kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakla ezilir bir tabağa konurTerbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir Terbi yelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri Resimli |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri ResimliKıyma Kebabı MALZEME; 400 gr kebaplık et 100 - 150 gr kuyruk yağı Arzuya göre kırmızı biber Karabiber ve tuz TARİFİ: avuç yardımı ile şişe geçirilirEt kuyrukla birlikte zırhla kıyılır veya makinasında çekilir, İçerisine tuz, karabiber ve kırmızı biber atılır, karıştırılır ve yoğrulur Bu karışım eşit olarak 6 - 7 parçaya ayrılır Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir Sıcak sıcak servis yapılır |
![]() |
![]() |
|