ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri Resimli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429103)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 03:01 AM

Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri Resimli
 
Kebaplar




Tike Kebabı


MALZEME;

500 gr kebaplık et
100 gr kuyruk
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber,tuz,karabiber

Tarifi :
Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranırTerbiyelemek için tüm malzemeler et ile bir kapta ovulurBir gece bekletilirDaha sonra şişlere 4 et 1 kuyruk saplanarak orta harlı mangalda pişirilirSıcak olarak servis yapılır

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 03:01 AM

Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri Resimli
 



Altı Ezmeli Tike Kebabı


MALZEME;
500 gr kebaplık et, 100 gr kuyruk,
Terbiye için: 3 -4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos için: 4 -5adet domates, 3-4 adet
sivri yeşil biber
TARİFİ ;
Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için el ile yoğrulurEt kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakla ezilir bir tabağa konurTerbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir
Terbi yelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 03:01 AM

Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri Resimli
 



Kıyma Kebabı


MALZEME;
400 gr kebaplık et
100 - 150 gr kuyruk yağı
Arzuya göre kırmızı biber
Karabiber ve tuz
TARİFİ:
avuç yardımı ile şişe geçirilirEt kuyrukla birlikte zırhla kıyılır veya makinasında çekilir, İçerisine tuz, karabiber ve kırmızı biber atılır, karıştırılır ve yoğrulur Bu karışım eşit olarak 6 - 7 parçaya ayrılır Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir Sıcak sıcak servis yapılır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.