Zeytinyağlı Bakla Fava Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Bakla Fava Tarifi YapılışıZeytinyağlı Bakla Fava Tarifi Zeytinyağlı Bakla Fava Yapılışı Zeytinyağlı Bakla Fava Zeytinyağlı Bakla Fava Malzemeler 1 Kg Kuru Bakla3 Büyük Boy Kuru Soğan 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Demet Dereotu 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Yeterince Tuz Yemeğin Tarifi İnce kıyılmış kuru soğanları sıvı yağda pembeleştirdikten sonra en az 2 saat önceden ılık suda ıslattığımız kuru baklayı da tencereye ekleyip, 3-4 dakika kavuralım Yeterince tuzu, toz şekeri ve üzerine 3 parmak çıkacak kadar suyu ilave edip ağzı kapalı olarak pişmeye bırakalım Pişerken ara sıra karıştırarak tencerenin dibinin tutmamasını sağlayalım İyice pişmiş olan baklaları ezerek püre kıvamına gelmesini sağlayalım ince kıyılmış 1/2 demet dereotunu ekledikten sonra eğer suluysa ocağın üstünde karıştırarak fazla suyunu çektirip koyulaşmasını sağlayalım Islatılmış kenarlı bir servis tabağına boşaltıp iyice soğumasını bekleyelim Üzerini, kalan dereotuyla süsleyip kare kare keserek servis yapalım
|
|
|
|