![]() |
Zeytinyağlı Bakla Fava Tarifi Yapılışı
Zeytinyağlı Bakla Fava Tarifi
Zeytinyağlı Bakla Fava Yapılışı Zeytinyağlı Bakla Fava Zeytinyağlı Bakla Fava Malzemeler 1 Kg. Kuru Bakla 3 Büyük Boy Kuru Soğan 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Demet Dereotu 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Yeterince Tuz Yemeğin Tarifi İnce kıyılmış kuru soğanları sıvı yağda pembeleştirdikten sonra en az 2 saat önceden ılık suda ıslattığımız kuru baklayı da tencereye ekleyip, 3-4 dakika kavuralım.Yeterince tuzu, toz şekeri ve üzerine 3 parmak çıkacak kadar suyu ilave edip ağzı kapalı olarak pişmeye bırakalım.Pişerken ara sıra karıştırarak tencerenin dibinin tutmamasını sağlayalım.İyice pişmiş olan baklaları ezerek püre kıvamına gelmesini sağlayalım.ince kıyılmış 1/2 demet dereotunu ekledikten sonra eğer suluysa ocağın üstünde karıştırarak fazla suyunu çektirip koyulaşmasını sağlayalım.Islatılmış kenarlı bir servis tabağına boşaltıp iyice soğumasını bekleyelim.Üzerini, kalan dereotuyla süsleyip kare kare keserek servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.