![]() |
Pakistan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pakistan MutfagiPakistan Mutfagi Ciger Malzemeler: 750 gr ![]() 4 Dis Sarimsak 1 Tatli Kasigi Pul Kirmizi Biber 1 Tatli Kasigi Tuz 1 Cay Kasigi Karabiber 1 Limon Suyu 1/ 4 Su Bardagi Tereyagi Yapilisi: Ciger dilimlerini uzunlamasina ikiye kesip kenara koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pakistan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pakistan MutfagiYoğurtlu Balık Körisi Tarifi Malzemeler: * Yarım kilo sert etli balık * 8 çorba kaşığı yoğurt * 1/4 Çay kaşığı zencefil * Yarım kilo soğan * 4 çorba kaşığı yağ veya margarin * 1 çorba kaşığı zerdeçal * 1 çorba kaşığı kakule, karanfil, tarçın * Tuz Yapılışı: Balığı temizleyip şiş yapılacak hale getirir ve yoğurdun yarısında 30 dakika bekletin ![]() Soğanların yarısını ince ince doğrayın ![]() Yarısını dövün ve buna zencefili katın ![]() Kalan yoğurdu karıştırarak ince hale getirin ![]() Yağı kızartın ve doğranan soğanları koyu kahve rengine ürününceye kadar karıştırın ![]() Soğanlı-zencefilli sosu, zerdeçal ve tuzu ilâve edin ve bu malzemeyi 2-3 dakika hafif ateşte kızartın ![]() Daha sonra balığı ve kalan baharatı ilâve edin ve pişinceye kadar tencereyi ateşte bekletin ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pakistan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pakistan MutfagiPakistan Usulü Piliç Malzemeler: * 2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci * 1/4 çay kaşığı toz karabiber * 2 diş sarmısak ince doğranmış * 1 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 çay kaşığı rezene tohumu * 4 parça Keskinoğlu piliç eti (but veya ön kol) * 1/2 çay kaşığı tuz * 1 adet doğranmış soğan * 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber * 1 çay bardağı su * 1/2 çay kaşığı kırmızı biber * 1 demet maydanoz * 1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal * 1/4 çay kaşığı kimyon Yapılışı: Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin ![]() Yağı geniş bir tavada kızdırın ![]() Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın ![]() Tavadan çıkartın ayrı bir tabağa alın ![]() Aynı tava içinde orta ateşte ince ince doğradığınız soğanları hafif kavurun ![]() ![]() Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin ![]() Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin ![]() Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın ![]() Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pakistan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pakistan MutfagiZencefilli Tavuk Malzemeler: * 1/2 tavuk goğsü küp küp doğranmis * 1 baş soğan * 2 domates kabuğu soyulmus ve küp küp doğranmış * 1 tane taze zencefil ince ince kiyilmiş * 2 tane biber ince ince kiyilmiş Yapılışı: Tencereye yagi koyup once soganlari, biberleri zencefili ve domatesleri oldurup, tavuklari katiyoruz ![]() Biraz kavurduktan sonra, bir cay bardagi su ekleyip pismeye birakiyoruz ![]() Tavuklar pisince, ince kiyilmis taze zencefil ve kisnis katip agzini kapatiyoruz ![]() Ozellikle pirinc pilaviyla harika oluyor ![]() Yapimi cok kolay ve cok lezzetli ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|