Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfagi, pakistan

Pakistan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakistan Mutfagi



Pakistan Mutfagi

Ciger



Malzemeler:

750 gr( ince dilimlenmis ) Kuzu cigeri
4 Dis Sarimsak
1 Tatli Kasigi Pul Kirmizi Biber
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Cay Kasigi Karabiber
1 Limon Suyu
1/ 4 Su Bardagi Tereyagi



Yapilisi:

Ciger dilimlerini uzunlamasina ikiye kesip kenara koyun Orta boy bir kaba sarmisak, tuz, pul biber, karabiber ve limon suyunu koyup karistirin Cigerleri hazirladiginiz bu karisima koyup 1 saat bekletin Bir tavada tereyagini eritip ciger dilimlerini sIk sIk cevirerek kizartin Delikli kepceyle cikarip sicak olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Pakistan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakistan Mutfagi



Yoğurtlu Balık Körisi Tarifi


Malzemeler:


* Yarım kilo sert etli balık

* 8 çorba kaşığı yoğurt

* 1/4 Çay kaşığı zencefil

* Yarım kilo soğan

* 4 çorba kaşığı yağ veya margarin

* 1 çorba kaşığı zerdeçal

* 1 çorba kaşığı kakule, karanfil, tarçın

* Tuz



Yapılışı:


Balığı temizleyip şiş yapılacak hale getirir ve yoğurdun yarısında 30 dakika bekletin

Soğanların yarısını ince ince doğrayın

Yarısını dövün ve buna zencefili katın

Kalan yoğurdu karıştırarak ince hale getirin


Yağı kızartın ve doğranan soğanları koyu kahve rengine ürününceye kadar karıştırın

Soğanlı-zencefilli sosu, zerdeçal ve tuzu ilâve edin ve bu malzemeyi 2-3 dakika hafif ateşte kızartın

Daha sonra balığı ve kalan baharatı ilâve edin ve pişinceye kadar tencereyi ateşte bekletin



afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Pakistan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakistan Mutfagi



Pakistan Usulü Piliç


Malzemeler:


* 2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci

* 1/4 çay kaşığı toz karabiber

* 2 diş sarmısak ince doğranmış

* 1 yemek kaşığı sıvı yağ

* 1 çay kaşığı rezene tohumu

* 4 parça Keskinoğlu piliç eti (but veya ön kol)

* 1/2 çay kaşığı tuz

* 1 adet doğranmış soğan

* 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

* 1 çay bardağı su

* 1/2 çay kaşığı kırmızı biber

* 1 demet maydanoz

* 1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal

* 1/4 çay kaşığı kimyon


Yapılışı:


Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin

Yağı geniş bir tavada kızdırın

Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın

Tavadan çıkartın ayrı bir tabağa alın

Aynı tava içinde orta ateşte ince ince doğradığınız soğanları hafif kavurun Sarmısak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin

Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin

Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin


Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın


Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Pakistan Mutfagi

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakistan Mutfagi



Zencefilli Tavuk


Malzemeler:


* 1/2 tavuk goğsü küp küp doğranmis

* 1 baş soğan

* 2 domates kabuğu soyulmus ve küp küp doğranmış

* 1 tane taze zencefil ince ince kiyilmiş

* 2 tane biber ince ince kiyilmiş


Yapılışı:


Tencereye yagi koyup once soganlari, biberleri zencefili ve domatesleri oldurup, tavuklari katiyoruz

Biraz kavurduktan sonra, bir cay bardagi su ekleyip pismeye birakiyoruz

Tavuklar pisince, ince kiyilmis taze zencefil ve kisnis katip agzini kapatiyoruz

Ozellikle pirinc pilaviyla harika oluyor


Yapimi cok kolay ve cok lezzetli


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.