ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pakistan Mutfagi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427432)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:40 AM

Pakistan Mutfagi
 
Pakistan Mutfagi

Ciger



Malzemeler:

750 gr.( ince dilimlenmis ) Kuzu cigeri
4 Dis Sarimsak
1 Tatli Kasigi Pul Kirmizi Biber
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Cay Kasigi Karabiber
1 Limon Suyu
1/ 4 Su Bardagi Tereyagi



Yapilisi:

Ciger dilimlerini uzunlamasina ikiye kesip kenara koyun. Orta boy bir kaba sarmisak, tuz, pul biber, karabiber ve limon suyunu koyup karistirin. Cigerleri hazirladiginiz bu karisima koyup 1 saat bekletin. Bir tavada tereyagini eritip ciger dilimlerini sIk sIk cevirerek kizartin. Delikli kepceyle cikarip sicak olarak servis yapin.

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:40 AM

Pakistan Mutfagi
 
Yoğurtlu Balık Körisi Tarifi


Malzemeler:


* Yarım kilo sert etli balık

* 8 çorba kaşığı yoğurt

* 1/4 Çay kaşığı zencefil

* Yarım kilo soğan

* 4 çorba kaşığı yağ veya margarin

* 1 çorba kaşığı zerdeçal

* 1 çorba kaşığı kakule, karanfil, tarçın

* Tuz



Yapılışı:


Balığı temizleyip şiş yapılacak hale getirir ve yoğurdun yarısında 30 dakika bekletin.

Soğanların yarısını ince ince doğrayın.

Yarısını dövün ve buna zencefili katın.

Kalan yoğurdu karıştırarak ince hale getirin.


Yağı kızartın ve doğranan soğanları koyu kahve rengine ürününceye kadar karıştırın.

Soğanlı-zencefilli sosu, zerdeçal ve tuzu ilâve edin ve bu malzemeyi 2-3 dakika hafif ateşte kızartın.

Daha sonra balığı ve kalan baharatı ilâve edin ve pişinceye kadar tencereyi ateşte bekletin.



afiyet olsun.........

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:40 AM

Pakistan Mutfagi
 
Pakistan Usulü Piliç


Malzemeler:


* 2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci

* 1/4 çay kaşığı toz karabiber

* 2 diş sarmısak ince doğranmış

* 1 yemek kaşığı sıvı yağ

* 1 çay kaşığı rezene tohumu

* 4 parça Keskinoğlu piliç eti (but veya ön kol)

* 1/2 çay kaşığı tuz

* 1 adet doğranmış soğan

* 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

* 1 çay bardağı su

* 1/2 çay kaşığı kırmızı biber

* 1 demet maydanoz

* 1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal

* 1/4 çay kaşığı kimyon


Yapılışı:


Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin.

Yağı geniş bir tavada kızdırın.

Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın.

Tavadan çıkartın ayrı bir tabağa alın.

Aynı tava içinde orta ateşte ince ince doğradığınız soğanları hafif kavurun. Sarmısak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin.

Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin.


Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın.


Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.


afiyet olsun.........

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:41 AM

Pakistan Mutfagi
 
Zencefilli Tavuk


Malzemeler:


* 1/2 tavuk goğsü küp küp doğranmis

* 1 baş soğan

* 2 domates kabuğu soyulmus ve küp küp doğranmış

* 1 tane taze zencefil ince ince kiyilmiş

* 2 tane biber ince ince kiyilmiş


Yapılışı:


Tencereye yagi koyup once soganlari, biberleri zencefili ve domatesleri oldurup, tavuklari katiyoruz.

Biraz kavurduktan sonra, bir cay bardagi su ekleyip pismeye birakiyoruz.

Tavuklar pisince, ince kiyilmis taze zencefil ve kisnis katip agzini kapatiyoruz.

Ozellikle pirinc pilaviyla harika oluyor.


Yapimi cok kolay ve cok lezzetli.


Afiyet olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.