Yoğurtlu Kuzu Kavurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Kuzu KavurmaYoğurtlu Kuzu Kavurma MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk Kaç Kişilik 6Yöntem 1 Kilo kuzu kuşbaşı4 Adet soğan 2 5 Kahve fincanı sıvıyağ6 Adet sivri biber 1 Su bardağı sıcak su 2 Adet domates Yarım demet maydanoz 2 5 Su bardağı yoğurt3 Diş sarımsak 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Üzeri için : 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Hazırlanışı * Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun ![]() * Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin ![]() * Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin ![]() * 1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin ![]() * Domatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() * Maydanozu incecik kıyın ![]() * Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin ![]() * Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın ![]() * Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ![]() * Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın ![]() * Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün ![]() * Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|