![]() |
Yoğurtlu Kuzu Kavurma
Yoğurtlu Kuzu Kavurma
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1 Kilo kuzu kuşbaşı 4 Adet soğan 2.5 Kahve fincanı sıvıyağ 6 Adet sivri biber 1 Su bardağı sıcak su 2 Adet domates Yarım demet maydanoz 2.5 Su bardağı yoğurt 3 Diş sarımsak 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Üzeri için : 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber Hazırlanışı * Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun. * Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin. * Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin. * 1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. * Maydanozu incecik kıyın. * Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin. * Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın. * Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. * Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın. * Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün. * Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.